Τραχανόπιτα

Υλικά

• 2-3 κούπες τραχανά γλυκό
• 4-5 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς το φλούδι και λιωμένες με πηρούνι
• 2 κούπες τυρί φέτα (ή μισό μισό φέτα – κεφαλοτύρι)
• γάλα κατσικίσιο όσο πάει για να έχουμε έναν όχι πηκτό χυλό
• 2-3 αυγά
• 1 κούπα λάδι
• (αλάτι κατά βούληση εξαρτώμενο απ’ το τυρί)

 

Εκτέλεση

• Σε λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά και αφού λαδώσω καλά ενα ταψί, αδειάζω μέσα το χυλό.
• Περίπου σε 45΄ στους 230 βαθμούς είναι έτοιμη (όταν ροδίσει καλά η επιφάνειά της).