Μακαρονόπιτα

Υλικά

• 1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
• 5 φύλλα “σπιτικά”
• 4 – 5 αυγά
• 400 γρ. περίπου φέτα
• 1 λίτρο γάλα φρέσκο
• λίγο βούτυρο
• λίγο αλάτι
• λίγο πιπέρι
• ελάχιστο αλεύρι (1/2 κούπα περίπου)

 

Εκτέλεση

• Βράζουμε τα μακαρόνια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
• Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα.
• Ρίχνουμε την φέτα στα μακαρόνια.
• Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα προσθέτουμε και αυτά.
• Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι (να προσέξουμε πόσο αλμυρή είναι η φέτα για να ρίξουμε την ανάλογη ποσότητα αλατιού), το αλεύρι και το πιπέρι.
• Ανακατεύουμε καλά.
• Βουτυρώνουμε το ταψί μας ελαφρώς, στρώνουμε τα 3 φύλλα, στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και κλείνουμε με τα άλλα 2 φύλλα!
• Ρίχνουμε από πάνω απ’ την πίτα λίγο βουτυράκι εδώ και εκεί.
• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50΄περίπου.