Το πιο γνωστό παραδοσιακό Ελληνικό τυρί. Αποτελεί σημαντικό τμήμα του διαιτολογίου των Ελλήνων και σχετίζεται με την ιστορία και τις παραδόσεις τους. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα η μίγματα του με κατσικίσιο. Έχει ελαφρά αλμυρή και υπόξινη γεύση και φυσικό λευκό χρώμα. Μπορεί να χαρακτηριστεί “βιολογικό προϊον” επειδή παράγεται από γάλα ζώων που διατρέφονται με ελεύθερη βόσκηση, όπου δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα η άλλοι ρυπαντές. Καταναλώνεται σαν τυρί επιτραπέζιο και σαγανάκι ενώ χρησιμοποιείται στην χωριάτικη σαλάτα και σε τυρόπιτες.
Όνομα προϊόντος: | Φέτα / Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.ΟΠ.) | |||||||
Περιγραφή: | Τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής Ηπείρου | |||||||
Συσκευασία: | Μεταλλ. δοχείο | Μεταλλ. δοχείο | Μεταλλ. δοχείο | Πλαστ. δοχείο | Πλαστ. δοχείο | Πλαστ. δοχείο | Συσκ/νη | Συσκ/νη |
Βάρος: | 14 kg | 7 kg | 4 kg | 4 kg | 2 kg | 1 kg | 400 gr | 400 gr |
Λίπος επί ξηρού: | > 43 | |||||||
Υγρασία: | < 56 | |||||||
Θερμ. συντήρησης: | + 2° C |